23948sdkhjf

Finanschefen lämnar Autoliv

Det är Mats Backman som lämnar sitt uppdrag på Autoliv. Han kvarstår i sin nuvarande roll till den 8 juli om inte annat överenskommits.

Han går istället till en motsvarande tjänst som finanschef hos Veoneer. Företaget ingick tidigare i Autoliv men har knoppats av och verkar numera som en separat börsnoterad enhet.

– Jag välkomnar Mats till oss. Han är en erkänd ledare med stark erfarenhet och jag ser fram emot att ta Veoneer genom nästa tillväxtfas tillsammans med honom, säger Jan Carlson, ordförande, vd och koncernchef på Veoneer, enligt ett pressmeddelande.

Veoneer designar och tillverkar hårdvara, mjukvara och lösningar för aktiv säkerhet, ADAS (förarassistanssystem), självkörande bilar, styrenheter och sensorer samt bromssystem.

Företaget har omkring 8 300 medarbetare i 13 länder.

– Jag ser fram mot att börja på Veoneer. Företaget är väl positionerat inom ett av bilindustrins tillväxtområden. Tidpunkten är bra. Jag får vara med i Veoneers nästa uppbyggnadsfas samtidigt som Autoliv är i en stabil position med ett starkt finansteam, säger Mats Backman.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078