23948sdkhjf

Rekordhög orderingång för Veoneer

Företagets orderingång för 2018 beräknas totalt vara värd 5,9 miljarder dollar eller omkring 53 miljarder kronor.

Det motsvarar ett genomsnittligt ordervärde på mer än 1,2 miljarder dollar per år. Jämfört med orderingången för år 2017 är det en ökning med så mycket som omkring 40 procent.

Veoneers produkter har normalt en ledtid på två till fyra år till leverans då intäkter börjar noteras, upplyser företaget.

De har förberett sig för den starka tillväxt som indikerades av orderingången 2017 och 2018. Det har skett genom att under samma period öka personalstyrkan med omkring 1 800 medarbetare.

– Stora biltillverkare världen över litar på våra produkter och vår lista över kunder fortsätter att växa. Jag ser fram emot att tillsammans med övriga på Veoneer arbeta för att 2019 ska bli ytterligare ett år med rekordhög orderingång, säger Jan Carlson, ordförande, vd och koncernchef för Veoneer, enligt ett pressmeddelande.

Företaget meddelar även separat att de har vunnit ett kontrakt med en global biltillverkare gällande konstruktion och massproduktion av så kallade lidar-system för självkörande bilar.

Lidar-system använder sig av pulserande laser för att mäta avstånd, hastighet och vinkel med hög precision. Lidar-enheten kan klassificera objekt, känna av körfältsmarkeringar och ge ett självkörande fordon en exakt positionsbestämning relativt en högupplöst karta.

– Vi är stolta över möjligheten att få leverera nästa generations lidar-system till en global biltillverkare. Det stärker ytterligare vår utveckling mot att leverera pålitliga och innovativa lösningar till bilindustrin, säger Jan Carlson vidare.

Veoneer designar och tillverkar hårdvara, mjukvara och lösningar för aktiv säkerhet, ADAS (förarassistanssystem), självkörande bilar, styrenheter och sensorer samt bromssystem.

Företaget har omkring 8 300 medarbetare i 13 länder. Det ingick tidigare i Autoliv men har knoppats av och verkar nu som en egen börsnoterad enhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078