23948sdkhjf

Automationsföretaget gör en affär på en helt ny produkt

Agab Pressautomation har sålt in sin nya restbandsmatare till en underleverantör i Olofström.
Agab presenterar en nyhet med grönt miljötänk.

Helsingborgsföretaget har utvecklat och tillverkat en maskin för coilhantering som ger cirkulär hållbarhet, ergonomisk fördel för operatören samt bättre ekonomi för kunden.

Det handlar om plåtförädling direkt från coils. När den sista biten från coilsen ska dras ut blir det ofta ett stort spill. Operatören utsätts även för stora risker i och med att jobbet är tungt och farligt.

Agab har därför utvecklat en motoriserad restbandsmatare som både sparar material och som gör jobbet snabbare, lättare och säkrare för operatören.

Företagets restbandsmatare, eller som beteckningen säger CM 1400 (Coilmaster), såldes senast in till en underleverantör i Olofström. Den tillverkas och anpassas efter kundens förutsättningar.

Agab Coilmaster drivs av två valsar av polyuretan. Undre valsen trycker med förutbestämt tryck upp mot ovanvalsen för att sedan med steglös fjärrstyrd drivning mata fram plåten till rätt position.

Tidigare var operatören tvingad att nibbla/kapa plåten för att sedan dra ut den tunga och vassa restplåten som inte gick att mata fram med valsmataren.

Nu sparas mycket tid och material. Men det allra viktigaste är att det här gör livet mycket lättare och säkrare för operatören samt att svinnet på materialet minskar. Företaget kallar det här för "cirkulär ergonomisk och ekonomisk fördel".

Coilmaster finns för coilbredder från 500 upp till 2 000 mm och för plåttjocklekar upp till 12 mm.

Alla anpassas efter kundens förutsättning men utgår från Agab CM Coilmasters konstruktion.

Agab är en tillverkare av pressautomation och industriautomation. Kunderna finns framförallt inom bilindustrin men också inom vitvaror och andra branscher där automation krävs.

Företaget erbjuder allt från magneter, rullister, coil-hanteringsutrustning, verktygspännare och smörjsystem till verktygsväxlingsvagnar som kan hantera pressverktyg på upp till 120 ton samt Dominosystem som betjänar flera pressar i en linje.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078