23948sdkhjf

Nytt norsk-svenskt bolag satsar på vindkraft i norrland

FORSCA AB ska bygga en vindkraftspark på SCAs marker i Västernorrland. Området har en potentiell vindkraftsproduktion om cirka två TWh per år.
SCA och Fred.Olsen Renewables bildar företaget FORSCA AB, av vilket SCA kommer att äga 40 procent och Fred.Olsen Renewables kommer att äga 60 procent.

SCA står för markresurserna medan Fred.Olsen Renewables arrangerar finansieringen av det gemensamma bolaget. Det samägda företaget inleder under sommaren 2011 vindmätningar i området för att börja ta fram underlag inför en miljöprövning av vindkraftsparken.

– SCA har stora arealer mark som lämpar sig väl för vindkraftsproduktion, säger Åke Westberg, chef för SCA Energy. Det här projektet gör att SCA förstärker sin satsning inom vindkraft ytterligare, vilket ligger helt i linje med koncernens strategiska inriktning mot ökad produktion och användning av förnybar energi.

Viktigaste satsning i Sverige
– Det här är vår viktigaste satsning hittills i Sverige, och vi är glada över att få samarbeta med SCA som har lång industriell erfarenhet i regionen, säger Torger Lien, vd för Fred.Olsen Renewables. Vi ser samarbetet som en värdefull möjlighet att få leverera förnybar energi även till nordiska kunder.

Mätningarna avgör
De mätningar och undersökningar av vindkraftslägen som genomförs under det närmaste året kommer att avgöra i vilken utsträckning potentialen kommer att realiseras.

Den planerade vindkraftsparken är belägen i höjdlägen öster om Näsåker i Sollefteå kommun.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063