23948sdkhjf

Scania tar en stororder

Fordonskoncernen ska skeppa ut ytterligare 260 bussar till Bogotá.
I november fick företaget en order om 481 Euro 6-gasbussar till Bogotás bussystem TransMilenio.

Scania har nu fått en order på ytterligare 260 gasbussar.

Företaget kommer därmed att leverera totalt 741 gasbussar. Det motsvarar majoriteten av de bussar som beställts för förnyelsen av stadens BRT-system.

– Denna stora order visar på Bogotás engagemang för att minska utsläppen. Vi är självfallet mycket stolta över det förtroendet staden visar oss genom att välja vår teknik för minskat buller och lägre utsläpp, säger Scania Colombias vd Juan Carlos Ocampo, enligt ett pressmeddelande.

Bogotá ska ersätta sina bussar, som har motorer i Euro 2- och Euro 3-utförande, med fordon som har den senaste lågemissionstekniken.

Med hjälp av de nya Scaniabussarna sänks CO2-utsläppen med upp till 20 procent, samtidigt som partikelutsläppen blir två till tre gånger lägre. Utsläppen av kväveoxid är fyra till fem gånger lägre jämfört med Euro 5.

Samtliga bussar kommer att karosseras av det colombianska företaget Superpolo. Scania kommer att ansvara för service av fordonen.

Bus Rapid Transit, eller så kallade BRT-system, förbättrar kapacitet och tillförlitlighet i jämförelse med konventionell bussverksamhet. Systemen bygger på korridorer för bara bussar som säkerställer att bussar inte försenas på grund av trängsel i övrig trafik.

Passagerare betalar vid busshållplatser istället för på bussen för att smidigare och snabbare påstigning ska kunna ske. BRT-system finns i fler än 160 städer, de flesta i Latinamerika.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126