23948sdkhjf

Epiroc samarbetar med Ericsson

Tanken är att optimera trådlös teknik för gruvor.
Epiroc, som är en produktivitetspartner för gruv-, infrastruktur-, och råvaruindustrin, har tecknat ett samarbetsavtal med telekomföretaget Ericsson.

Tanken är att gemensamt hjälpa gruvbolag att erhålla optimal trådlös anslutning i sin verksamhet genom LTE- och 5G-teknik.

Gruvbolag strävar alltmer mot att digitalisera och automatisera sin verksamhet för att öka produktiviteten, stärka operatörernas säkerhet och sänka kostnaderna.

Det här inkluderar till exempel fjärrstyrning av maskiner från ett kontrollrum och insamling av maskiners produktionsdata för att optimera användningen av utrustningen. Det här skapar ett behov av pålitlig, högpresterande trådlös anslutning vid gruvorna.

– Vi är glada att samarbeta med Ericsson så att våra gruvkunder kan få den mest tillförlitliga och högpresterande trådlösa anslutningen som är möjlig, säger Helena Hedblom, Epirocs Chef Gruv och Infrastruktur, enligt ett pressmeddelande.

Fördelar med LTE- och 5G-lösningar jämfört med andra trådlösa lösningar inkluderar bättre täckning, högre tillförlitlighet och starkare säkerhet, särskilt när maskiner befinner sig i samma område och delar information.

Tekniken, som gäller både för underjordsgruvor och dagbrott, har redan testats på Epirocs maskiner vid bolagets testgruva i Kvarntorp. Ytterligare tester kommer att göras före lösningarna tillhandahålls för kunderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.756