23948sdkhjf

Munters vd får lämna sin tjänst

Börsnoterade Munters skickade på tisdagskvällen efter börsens stängning ut ett pressmeddelande där de meddelade att styrelsen "kommit överens" med John Peter Leesi att den senare lämnar sin tjänst som vd och koncernchef.

Rekrytering av en ny vd startar omedelbart.

Styrelsen har utsett den nyvalda styrelseledamoten Johan Ek som tillförordnad vd och koncernchef tills vidare.

– Munters har inte presterat enligt förväntan under det senaste året och vår målsättning är att genom ett nytt ledarskap styra bolaget i rätt riktning igen. Styrelsen upplever att det finns ett behov av ett ökat fokus på affärsmannaskap och att leverera förbättrade resultat. Styrelsen vidhåller sin övertygelse om Munters långsiktiga potential, säger styrelseordförande Magnus Lindquist, enligt ett pressmeddelande.

Johan Ek, född 1968, har lång erfarenhet av liknande ledningspositioner och styrelsearbete.

Han är för närvarande styrelsemedlem i Handicare samt styrelseordförande för Sunrise Medicals styrelse.

Tidigare erfarenhet inkluderar tillförordnad vd för Saferoad Group, Handicare och Sunrise Medical. Han har också varit koncernchef och vd för Relacom samt koncernchef för Powerwave Technologies.

– Min främsta prioritet kommer vara att tillsammans med styrelse och ledning arbeta för att förbättra våra resultat. Vi kommer att behöva stärka kundnyttan, öka ansvaret för att säkerställa resultat i varje affärsområde, samt förtydliga och förenkla organisationsstrukturen, säger Johan Ek, enligt pressmeddelandet.

Munters är en global leverantör av lösningar för luftbehandling.

Företaget har tillverkning och försäljning i fler än 30 länder och cirka 3 900 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062