23948sdkhjf

Det största som har hänt 2018 enligt branschen

Metal Supply frågar branschfolk om året som gått.

Slutet på året närmar sig med allt snabbare takt men innan vi välkomnar 2019 passade Metal Supply på att fråga flera olika människor inom metallindustrin om året som gått.

Vad är det största som hänt dig och din verksamhet?

Peter Sjödahl, vd för Damstahl Sverige

– Under 2018 kommer vi att ha levererat den största volymen av rostfritt stål under ett enskilt år sedan starten i Sverige 1977. Samt att vi rustat oss för framtiden genom att bygga en ny lagerhall och på så sätt fördubblat vår lageryta.

Ola Kinnander, Media Relations Manager Epiroc

– Det största som hänt Epiroc 2018 är att vi separerade från Atlas Copco och blev ett fristående bolag när vi börsnoterades i juni. 

Bo-Erik Pers, vd på Jernkontoret.

Ståltullar, nytt forskningsinstitut och storsatsningar för klimatet – 2018 har varit ett minst sagt händelserikt år för svensk stålindustri.

– Det här är ett steg i fel riktning. Vi behöver mer frihandel, inte mindre, kommenterar Bo-Erik Pers ståltullarna.

Mattias Söderqvist, vd på Alutrade.

– Att vi invigde våra nya lokaler och firade 35 år.

Fredrik Fryklund, kommunikationschef på Nevs i Trollhättan.

 Den nya fabriken i Kina är klar och Nevs har fått de nödvändiga licenserna för att få tillverka och sälja elbilar i Kina. Och samtidigt knackar nya investerare på dörren, vilket lär göra vårt liv lättare under 2019.

Fredrik Salomonsson, försäljningsingenjör på Edströms Maskin.

– Edströms maskin har sålt cirka 95 Haas-maskiner 2018. Haas slår rekord med cirka 70 stycken maskiner sålda per dag, totalt över 17 000 stycken över hela världen. Haas fem-axliga maskin UMC 750 tar marknadsandelar. Nya produkter har lanserats från Haas.

Caroline Johansson, Tf Kommunikationsansvarig Gnotec Group.

– Det har hänt många spännande saker i år. Två höjdpunkter är vår etablering i USA samt vår nya hemsida med en uppdaterad profil och företagsfilm.

Mikael Ronder, vd Östrand & Hansen.

– Det största som hänt i vårt företag under året är att vi lyckats knyta ett antal nya medarbetare med bra kompetens till oss. Det lägger en utmärkt grund för att kunna ta nya affärer och fortsätta vår planerade expansion.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109