23948sdkhjf

Danskt samarbete för Allkal

Genom att teckna ett avtal med danska Anmasi får de in en fot på den tyska marknaden.
Grumsföretaget Allkal har tecknat ett samarbetsavtal med danska Anmasi.

– Vi stärker närvaron på den danska marknaden och får även in en fot i Tyskland genom dem, säger Mikael Strand, ansvarig för försäljning/eftermarknad på Allkal, till Metal Supply.

Tätorten Grums ligger knappt tre mil väster om Karlstad i Värmland.

Allkal kommer att sälja Anmasis produkter i Sverige. Allkal kommer att ha kvar tidigare närvaro i Danmark men får nu ytterligare hjälp av Anmasis säljkår där. Plus att Anmasi alltså kommer sälja deras produkter på den tyska marknaden.

Allkal är en av Nordens större leverantörer inom nischen tvätt/avfettning av gods i korgar/fixturer med vattenbaserade tvättkemikalier av lågtemperaturtyp (38-45°C).

Företaget startades 1993 av Kent Larsson och Lennart Wallmenius som tillsammans har över 60 års erfarenhet i ledande positioner inom branschen för metallrengörning gällande både vattenbaserade och tidigare även lösningsmedelsbaserade maskiner.

Företaget ägs sedan 2008 av Wipab som har varit Allkals viktigaste underleverantör sedan starten. Tillsammans är de cirka 50 medarbetare.

Danska Anmasi är inriktade mot maskiner som används för rengöring med hjälp av ultraljud. Fördelen med den här metoden är att det är skonsamt. Det är ett effektivt sätt att få bort partiklar från olika typer av komponenter.

Metoden är miljövänlig och kan genomföras till en lägre kostnad.

Anmasis produktprogram innehåller: Ultraljudstvättar, front eller toppmatade spoltvättar, tunneltvättar och filtersystem som Allkal säljer på den svenska marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109