23948sdkhjf

Nytt vakuumgripdon för kollaborativa robotar

Schunk är generalagent för Schmalz i Sverige.
Människor och robotar arbetar alltmer i samverkan.

Schmalz har därför utvecklat en gripdonslösning som säkerställer ett säkert människa-robot samarbete (MRK) med hjälp av en unik produktdesign.

Det är Schunk som är generalagent för Schmalz i Sverige.

Det kollaborativa vakuumgripdonet har ett brett användningsområde inom intralogistik. Det kan till exempel handla om att hantera förpackningar eller för pick-and-place-applikationer.

Med hjälp av flexibelt skum som gripande yta kan enheten på ett säkert sätt hålla papp, lådor och andra tredimensionella former upp till åtta kilo.

Tack vare sin kommunikationsteknik kan den även enkelt integreras i automationsmiljöer.

Kollaborativa applikationer ställer nya utmaningar på sina systemkomponenter. De måste vara lätta eftersom de ofta har lägre arbetsbelastningar och får inte utgöra någon fara för människor.

Det här är något som Schmalz har beaktat vid utformningen av det nya kollaborativa gripdonet.

Tack vare en ökad kontaktyta och reducerade slagkrafter uppfyller gripdonet kraven i ISO TS 15066. Det är en standard för samarbete mellan människor och robotar.

Tillverkningsprocessen som används för att producera Schmalz-gripdonet säkerställer viktoptimering och dynamisk geometri. Detta gör det möjligt att ansluta gripdonet till små robotar med lättare lastkapacitet.

Gripdonet har en modulär design så att den kan kompletteras med exempelvis energibesparande ejektormoduler eller intelligenta vakuumomkopplare för processövervakning.

Om Schmalz

Schmalz är en stor aktör inom vakuumautomation och ergonomiska hanteringssystem.

Företagets produkter används över hela världen. Till exempel i applikationer inom logistikindustrin, bilindustrin, elektronikindustrin eller i möbelproduktion.

Det familjeägda bolaget har cirka 1 400 medarbetare vid sitt huvudkontor i Glatten, Tyskland och dess 18 dotterbolag över hela världen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109