23948sdkhjf

Alfa Laval säljer verksamhet med 400 medarbetare

Alfa Laval har tecknat ett övergripande avtal med Lu-Ve-koncernen om att sälja den del av sin luftvärmeväxlarverksamhet som är relaterad till kommersiella/industriella luftvärmeväxlare.

– Verksamheten har verkligen förbättrats under de senaste två åren både avseende tillväxt och lönsamhet. Dock har vi dragit slutsatsen att den kommer att få ännu bättre möjligheter att fortsätta sin utveckling inom Lu-Ve-koncernen, säger Alfa Lavals vd och koncernchef Tom Erixon, enligt ett pressmeddelande.

Verksamheten är för närvarande placerad i det så kallade ”Greenhouse” (”Växthuset”).

Transaktionen förväntas slutföras under första halvåret 2019.

Produktgruppen kommersiella/industriella luftvärmeväxlare utgör idag den största delen av ”the Greenhouse”.

Den flyttades dit 2016 ihop med några andra utvalda produktgrupper för att ges bästa möjliga förutsättningar för ett förbättrat resultat.

Strategin har, enligt företaget, visat sig vara framgångsrik och luftvärmeväxlarverksamheten redovisade intäkter på mer än en miljard kronor under den senaste 12-månadersperioden.

Avyttringen påverkar cirka 400 medarbetare. Dessa är i huvudsak placerade vid anläggningarna i Italien, Finland och Indien.

Alfa Laval upplyser också att de kommer att fortsätta att producera luftvärmeväxlare (såsom Alfa Laval ACE, Alfa Laval Niagara och Alfa Laval OLMI) för tung processindustri. Men också andra typer av värmeväxlare (såsom lödda värmeväxlare) för VVS-marknaden och kylindustrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093