23948sdkhjf

De tar hem en affär hos snabbväxaren

Automationsföretaget ska bygga en anläggning för tillverkning av automatiska brandsläckare för motorrum i bland annat bussar.
Det är Karlshamnsföretaget Evomatic som tar hem ännu en affär.

Den här gången är det Fogmaker i Växjö som är kunden.

– Det här är en helt ny kund för oss. Det är spännande eftersom det är ett företag som växer kraftigt. Vi ser en framtid tillsammans med dem, säger Ulf Månsson, ansvarig försäljning industri hos Evomatic, till Metal Supply.

Uppdraget är att utveckla och tillverka en anläggning för tillverkning av automatiska brandsläckare för motorrum i bland annat bussar.

Anläggningen ska hantera produkterna mellan manuella stationer och automatiska stationer för bland annat testning, fyllning samt täthetsprovning.

Under processen kommer även ett antal parametrar att läsas av och sparas i kvalitetssäkringssyfte.

– Det är en intressant process. För oss är det här en medelstor affär. Driftsättning sker i det andra eller tredje kvartalet nästa år, säger Ulf Månsson till Metal Supply.

I det här arbetet samarbetar Evomatic med ABB Robotics.

Evomatic är ett automationsföretag med kunskap inom mekanik, elteknik, robotteknik, programmering och installation. Företaget har funnits sedan 1998. I dag sysselsätter de ett 70-tal medarbetare.

Automationsföretaget arbetar inom vitt skilda branscher som automotive, tillverkningsindustri, engineering och livsmedelsindustri.

Fogmaker har utvecklat ett brandsystem för motorer.

Företaget är från början sprunget ur racingvärlden. Kennerth Samuelsson som är uppfinnaren av systemet höll på med det och såg en affärsmöjlighet när det infördes hårdare krav på brandskydd där under 90-talet.

70-80 procent av deras omsättning kommer från bussindustrin. Men de säljer också system till skogsindustrin, gruvor, hamnar och kritiska specialmaskiner till exempel.

En betydande del av deras projekt består också av eftermontering av släcksystemen på befintliga bussar när lagkrav skärps.

En så hög andel som 93 procent av omsättningen går på export och de säljer till 50 länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078