23948sdkhjf

Tysk order till Impact Coatings

Det tyska forskningsinstitutet Fraunhofer i Braunschweig köper beläggningssystem för 500 000 euro.
Det tyska forskningsinstitutet Fraunhofer i Braunschweig har beställt en InlineCoater 300 för utveckling och industrialisering av avancerade PVD-beläggningar.

Ordervärdet uppgår till 500.000 €, tillverkning av systemet inleds omedelbart och leverans beräknas ske i september.

Stort internationellt intresse
Affären är ett resultat av den metodik Impact Coatings systematiserat i syfte att korta tiden för utveckling av nya PVD-beläggningar.

InlineCoater-systemets korta cykeltid gör astt ett stort antal variabelalternativ testas på kort tid. Med hjälp av multivariabelanalys kan resultaten från dessa utvärderas och ge direkta samband mellan processparametrar och egenskaper.

Metodiken, som presenteras på den internationella tunnfilmskonferensen ICMCTF i San Diego denna vecka, har redan rönt stort internationellt intresse.

Fler order
I och med leveransen utvidgas samarbetet med det tyska forskningsinstitutet, som är ett av europas ledande och som anlitas av ett stort antal tyska företag.

Samarbetet förväntas generera nya applikationer som så småningom behöver produktionskapacitet, vilket kan leda till ytterligare systemleveranser från Impact Coatings. Fraunhofers tunnfilmslaboratorium i Braunschweig är också ett utmärkt "showroom" för InlineCoatern, eftersom laboratoriet besöks av ett stort antal forskare och industrirepresentanter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078