23948sdkhjf

Siemens Mobility levererar kontroll- och övervakningssystem

Företaget ska leverera kommunikations-, kontroll- och övervakningssystem till E4 Förbifart Stockholm. Kontraktet är värt 800 miljoner kronor.

Kontraktet med Trafikverket är alltså värt cirka 800 miljoner kronor för att installera styr- och övervakningssystem för tekniska system i Förbifart Stockholm.

Den nya förbifarten kommer att koppla samman de södra och norra delarna av Stockholm för att binda samman länsdelarna, minska sårbarheten i trafiksystemet och förbättra restiderna för trafikanterna avsevärt.

Kontraktet är ett av fem för de mekaniska och elektriska system som behövs för tunnlarna och närliggande vägar. Projektet omfattar kontroll- och övervakningssystem som styr säkerhetsfunktioner i tunnlarna.

Dessutom ska Siemens Mobility leverera en kommunikationsplattform, kameraövervakning, radio- och telefonnätverk samt system för att upptäcka incidenter. Siemens Mobility ska även stå för drift och underhåll efter att tunneln har öppnat.

– När Förbifart Stockholm är färdigbyggd kommer den södra tunneln vara en av de längsta i världen. Siemens Mobilitys digitala teknik kommer att bidra till en säker och intelligent infrastruktur med minskad miljöpåverkan, säger Ulf Troedsson, vd för Siemens i Sverige och Norden.

Projektet E4 Förbifart Stockholm påbörjades redan 2014 och beräknas vara öppet för trafik 2026. Siemens Mobilitys projekt startar under 2019 med en omfattande design och projektering för samtliga delar i leveransen. Installation påbörjas 2021.

Projektet ska göras tillsammans med Siemens Center of Competence for Tunnel and Waterways Infrastructure i Nederländerna och Eltel Networks Infranet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078