23948sdkhjf

"Här är fullt drag under galoscherna"

Företaget Sundrive, med hela 25 års erfarenhet på området för laddning av elbilar, ser nu att marknaden tar fart ordentligt.
De är en helhetsleverantör vad gäller infrastruktur för elbilar och laddhybrider.

Företaget har tre verksamhetsområden: 1. Konsultuppdrag, projektledning med mera. 2. Utbildning. 3. Produkter.

De levererar allt från förstudier till kompletta, driftsatta laddanläggningar.

Kontoret ligger i Höllviken strax söder om Malmö.

– Här är fullt drag under galoscherna. Nu tar elbilsmarknaden fart på allvar. Vi för diskussioner med ett antal investerare om att ta in kapital, säger företagets vd Peter Bäckström, när Metal Supply träffar honom vid elbilsmässan eCarExpo i Göteborg.

De har funnits i hela 25 års tid.

– Vi är tre gamla rävar i bolaget, säger Peter Bäckström.

I ryggen som referens har Sundrive att de har installerat det största smarta laddsystemet i Norden. Det handlar om Globen Arena i Stockholm.

Där ansvarade de för leverans, konfigurering, teknisk support och driftsättning för 164 laddplatser.

De vann också en offentlig upphandling som leverantör till Stockholms Parkering. Där handlar det om ansvar för över 700 av totalt 1 200 installerade laddplatser.

Företaget hade också ansvaret när Tesla byggde ut sina första ladd-stationer i Sverige. Det var år 2014.

En annan affär är med Kävlinge kommun som satsar på en fossilfri hemtjänst. Det handlar om 48 laddplatser med lastbalanserade system.

– Den är också viktig. Tänk bara vad som skulle kunna hända om inte hemtjänsten kom ut med sina bilar på morgonen. Deras personal är under väldig tidspress hela tiden, säger Peter Bäckström.

Företaget är en leverantör av laddlösningar. De har produkter från tyska ABL, CirControl i spanska Barcelona, Keba som är baserade i österrikiska Linz, tyska Wallbe och Evbox i Nederländerna.

– Vi har testat produkter från asiatiska leverantörer. Men det är alldeles för mycket problem med dålig kvalitet och annat. Vi har inte råd med sånt, säger Peter Bäckström till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079