23948sdkhjf

De är nära att bryta miljardvallen

Försäljningen ökar inom alla de tre viktigaste marknadsområdena – aluminium, mässing och koppar.
Alumeco Sverige utvecklas starkt efter fusionen med systerbolaget Metallcenter Sverige. Metal Supply rapporterade om affären för ungefär ett år sedan.

Företaget ökar försäljningen inom alla sina tre viktigaste marknadsområden – aluminium, mässing och koppar.

Omsättningen är på 983 miljoner kronor. Aktiviteten är god hos deras industrikunder. Fusionen har fått en positiv effekt. Men det finns ända en del osäkra faktorer.

– En orolig världsmarknad med skyddstullar, valutaförändringar och hot om sanktioner mot ryskägda Rusal har gjort det svårmanövrerat för oss och våra kunder, säger företagets vd Thomas Wulff, enligt ett pressmeddelande.

Det finns flera externa faktorer som idag påverkar materialförsörjningen till den svenska industrin. Det saknas en stabilitet i omvärlden vilket innebär att det är oerhört svårt att tyda konjunkturen för den närmsta framtiden.

Företaget ser nu en mer moderat tillväxt framöver.

– Vi är ändå försiktigt positiva till den allmänna konjunkturen och orderläget är för dagen under kontroll, säger Thomas Wulff.

Alumeco Sverige är en del av en internationell koncern med moderbolaget placerat i danska Odense. Koncernen har verksamheter i Europa, USA och Kina.

Företaget är en stor nordisk leverantör av aluminium, koppar och mässing från lager till den metallbearbetande industrin.

Alumeco har verksamheter på sex svenska orter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064