23948sdkhjf

Stenbergs tar in ytterligare en maskinleverantör

Företaget börjar sälja utrustning från spanska Ibarmia på den svenska marknaden.
Ytterligare en spansk maskinleverantör väljer alltså att samarbeta med Stenbergs.

Det var i början på november som avtalet skrevs med Ibarmia.

– Vi ser Ibarmia som ett komplement i segmentet större 5-axliga maskiner och vertikala 5-axliga maskiner med fasta bord. Vi ser den stora flexibiliteten i deras sätt att tillverka modulära maskiner skräddarsydda efter kundernas behov som en stor fördel. Vi är väldigt glada över att presentera Ibarmia i vårt produktprogram och ser fram emot att samarbeta med ytterligare en spansk maskintillverkare, säger Pierre Huss, försäljningschef på Stenbergs, enligt ett pressmeddelande.

Avtalet innebär att Stenbergs får ensamrätt som importör av den spanska tillverkarens bearbetningsmaskiner.

Det handlar om ett exklusivt avtal.

Företaget Ibarmia har sin bas i hjärtat av Baskien. Det är en region med en stor industriell tradition, särskilt inom verktygsmaskiner.

Denna del av landet samlar 75 procent av den spanska maskinverktygsindustrin.

Ibarmia är specialiserat på tillverkning av stora maskiner med 5-axlig och multifunktionsbearbetning där teknologin står i centrum.

– Ibarmia är nu en världskänd tillverkare av 5-axliga bearbetningsmaskiner med både rörliga och fasta bord upp till 12 meter. Tillsammans med Stenbergs i Sverige har vi nu möjligheten att kombinera vår teknologi med det bästa lokala stödet för projektledning och eftermarknad. Vi ser fram emot det nya samarbetet i Sverige och är övertygade om att Stenbergs är den perfekta partnern i framtiden, säger Ignacio Mera, Area Sales Manager på Ibarmia, enligt pressmeddelandet.

Stenbergs kommer att erbjuda nuvarande svenska kunder och nya Ibarmia-kunder full support genom hela processen.

Det gäller allt från försäljning och projektledning till eftermarknad med service och reservdelar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125