23948sdkhjf

Kapitalhjälp till plåtföretag

Ulricehamnsföretaget Jobro Plåtkomponenter AB har fått en rejäl summa från Fouriertransform, som nu går in som största ägaren i företaget.
Jobro Plåtkomponenter AB tillverkar och säljer prototyper och korta produktionsserier av komplexa plåtdetaljer till verkstadsindustrin, med tyngdpunkt på fordonsindustrin.

Bolaget har idag 35 anställda och omsatte under 2010 cirka 44 Mkr. Sedan 2003 har Jobro haft en årlig tillväxt på 27 procent.

Fouriertransform investerar cirka 12 miljoner kronor i Jobro Plåtkomponenter AB genom en kombination av konvertibel och nyemission.

Största ägaren
Fouriertransform deltar i nyemissionen tillsammans med nuvarande ägare, Tobias Ludvigsson (VD) och Christer Kallin, samt ett konsortie lett av styrelseordföranden Stig-Arne Blom.

Efter emissionen blir Fouriertransform den enskilt störste ägaren med en ägarandel som uppgår till 45 procent.

Generationsskifte
Genom ägarförändringen ges bolaget en ökad möjlighet att vidareutveckla sitt erbjudande och fortsätta sin expansion såväl geografiskt som produktmässigt.

– Bolaget har stått inför ett generationsskifte och det är mycket glädjande att vi har kunnat få in Fouriertransform som stor ägare. Ägarförändringen möjliggör en fortsatt utveckling av Jobro där grundarna fortsatt kommer att vara såväl operationellt som ägarmässigt engagerade i verksam-heten, säger Stig-Arne Blom, styrelseordförande i Jobro Plåtkomponenter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063