23948sdkhjf

De går över 100 miljoner i omsättning

"Vi tar marknad och växer både i Sverige och på exporten."
Swede-Wheel i Hillerstorp i Gnosjö kommun tillverkar hjul.

I dagarna gick de över 100 miljoner kronor i omsättning för innevarande år. De har därmed växt kraftigt jämfört med föregående år.

– Vi tar marknad och växer både i Sverige och på exporten. Det är framförallt ett breddat produktutbud som ligger bakom framgångarna. Men vi är ödmjuka, säger företagets vd Andreas Hildingsson till Metal Supply.

Med fler än än 5 000 artiklar i sortimentet är Swede-Wheel bland de största leverantörerna av hjul i Norden.

– 60 procent av det vi tillverkar här i Hillerstorp går på export. De största exportländerna är övriga Norden, Tyskland, England, Frankrike, Spanien och Nederländerna, säger Andreas Hildingsson.

Huvudkontoret med marknad, konstruktion och tillverkning ligger i Hillerstorp men man har också dotterbolag i Ningbo, Kina samt i Grodzisk Mazowiecki, Polen.

– Vi växer även i Kina. Vårt bolag där omsätter nu 40 miljoner kronor. De säljer till den asiatiska marknaden, säger Andreas Hildingsson till Metal Supply.

Det breda utbudet av hjul spänner över allt ifrån större hjuldiametrar och högre lastkapacitet till värmebeständiga hjul för exempelvis bageri och storkök och rostfria hjul för medicin- och livsmedelsindustri.

Förutom det stora utbudet av hjul säljer de också tillbehör som kulrullar och rullbanor med diverse tillbehör samt möbelbeslag.

– Vi behöver anställa fler. Det gäller framförallt inom konstruktion, säger Andreas Hildingsson.

Familjeägda Swede-Wheel startade 1942.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063