23948sdkhjf

Stororder till EWAB från biljätte

Rekryteringstakten måste upp hos automationsföretaget som först fick en order från Ford, sedan GM och Fiat och nu: en stor tysk biltillverkare.
Den senaste ordern är värd ca 40 miljoner och gör att företaget måste börja rekrytera nya medarbetare.

Ordern handlar om conveyorsystem till fordonsindustrin. Anläggningen ska användas för att göra komponenter till växellådor i Argentina, där biljätten ifråga tillverkar sina modeller för den sydamerikanska marknaden.

Bränslesnålare bilar
EWABs palettsystem PS800 är sedan det lanserades mer eller mindre standard inom fordonsindustrin och nu kommer även en av världens största fordonstillverkare använda EWABs system för att höja produktionskapaciteten.

Att det händer just nu har att göra med att efterfrågan på bränslesnålare bilar ökar. Det tvingar den globala fordonsindustrin att konstruera nya motorer och nya växellådor, vilket leder till ökade investeringar i produktionsanläggningar.

”Många av de ledande fordonstillverkarna har behov av att både utöka sin kapacitet och bygga upp nya produktionsenheter för nya modeller. Det gör att vi ser framtiden an med stor optimism”, säger Göran Holmgren, VD för EWAB Sverige.

Fler anställda
EWAB Sverige måste öka rekryteringstakten väsentligt. I år räknar företaget med att öka personalstyrkan med 10 %.

- Över en treårsperiod lär det handla om mer än 30 %, berättar Holmgren.

EWAB Vadstena står väl rustad för kommande volymökning. Relativt nyligen invigde man en ny produktionshall på 2 500 m2.

”Koncernledningen förutspådde denna utveckling redan för mer än ett år sedan och vi är nu glada att vi tog ett beslut att investera i utökad produktionsyta i ett så tidigt skede”, konstaterar Holmgren.

Han fortsätter: "Lokalerna finns, nu ska vi bara förstärka hjärntrusten. Vi är redan igång och söker ett antal kvalificerade medarbetare för att kunna svara upp mot den ökade efterfrågan”.

Samarbete över gränserna
EWAB är en global aktör som agerar utifrån en lokal närvaro. Koncernledningen finns i Schweiz medan produktutveckling och centrallager finns i Vadstena.

- Ordern är ett kvitto på hur väl EWABs organisation fungerar. Vi har totalt tio enheter i olika länder. Dotterbolag i fyra länder – Sverige, Tyskland, Spanien och Argentina – har samverkat för att ro i land detta projekt, säger Göran Holmgren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078