23948sdkhjf

Här är nästa generations bearbetning

CNC-maskiner från Okuma med supermultitasking kombinerar additiv och subtraktiv tillverkning.
Under de senaste åren har framsteg i additiv tillverkning gjort det möjligt att röra sig långt bortom snabb tillverkning av prototyper.

Med hjälp av funktionen Laser Metal Deposition (LMD) möjliggörs partiell reparation, beläggning och härdning.

Additiv tillverkning är en värdefull tillgång i hela tillverkningskedjan.

Samtidigt är traditionella tillverkningsprocesser som svarvning, skärning, fräsning och slipning fortfarande viktiga för att tillverka högkvalitativa komponenter.

För att uppfylla kraven har maskinverktygstillverkaren Okuma, representerad i Sverige av Stenbergs, utvecklat en done-on-one lösning som kombinerar det bästa av både additiv och subtraktiv tillverkning.

Tillverkare från många branscher strävar efter ny teknik. Det handlar om allt från avancerade material till toppmoderna tillverkningsprocesser.

Additiv tillverkning innebär att går att skapa detaljer med komplexa geometrier och former som ofta inte kan tillverkas utan generativa processer.

Den här tekniken är därmed speciellt lämpad för mindre volymer.

Det är också en kraftfull lösning när det gäller att anpassa delar för att möta individuella krav. Detta eftersom även lite förändrade versioner av befintliga produkter kan produceras på ett kostnadseffektivt sätt.

Japanska Okuma, som grundades 1898, är en av världens största tillverkare av CNC verktygsmaskiner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095