23948sdkhjf

Sandvik och kinesisk leverantör startar gemensamt bolag

Sandvik Mining and Construction och Shandong Energy Machinery Co. i Xintai, Shandong-provinsen, Kina bildar ett samägt bolag för produktion och försäljning av utrustning till kolgruvor.
Bildandet av det gemensamma bolaget bedöms vara slutfört inom sex månader, efter godkännande av berörda myndigheter.
Verksamheten beräknas starta innan årsskiftet 2011/2012 och bolaget kommer att konsolideras i Sandviks rapportering.

Det nya bolaget
Sandvik och Shandong Energy Machinery kommer att äga 50 5 var i det nya bolaget vars verksamhet kommer att omfatta inköp av komponenter, montering, försäljning och service av maskiner för kontinuerlig gruvbrytning (roadheaders) till den kinesiska kolgruvemarknaden.

Sandvik bidrar med produktkunskap och teknologi medan Shandong Energy Machinery tillför lokal kunskap om inköp och upphandling samt kundspecifik applikationskunskap.

Sortimentet kommer främst att omfatta Sandviks roadheaders och marknadsförs under varumärket Sandvik. Inledningsvis kommer leveranserna huvudsakligen att avse utrustningar till till Shandong Energy Machinerys moderbolag, Xinwen Mining group. Det långsiktiga målet för det gemensamma bolaget är att bli en ledande leverantör av roadheaders till den kinesiska kolmarknaden.

Stort kolgruveföretag
Shandong Energy Machinery utvecklar och tillverkar utrustning för den kinesiska kolgruveindustrin. Företaget är ett dotterbolag till Xinwen Mining group, ett av Kinas femton största kolgruveföretag. Shandong Energy Machinery har cirka 4 400 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079