23948sdkhjf

Kullagerjätte i nyskapande samarbete

SKF etablerar ett tekniskt center tillsammans med Chalmers för att leverera banbrytande och industrifokuserad forskning.
SKF och Chalmers tekniska högskola har tecknat ett femårskontrakt för att etablera ett tekniskt center för hållbarhet och miljö.

Det kommer att ligga vid Chalmers i Göteborg med syftet att bedriva forskning och utveckling inom områdena teknologi, tillverkning, affärsprocesser och affärsstrategi.

Banbrytande forskning
Det huvudsakliga syftet med samarbetet är att skapa ett nära samarbete för att leverera banbrytande och industrifokuserad forskning inom hållbarhet.

– Kontraktet bygger på det långa partnerskap som SKF har med Chalmers. Genom att ta det här samarbetet ett steg vidare och skapa ett tekniskt center vid Chalmers, kommer vi att bättre kunna fokusera våra investeringar inom forskning och utveckling och få tillgång till Chalmers ledande expertis inom hållbarhet och miljö, säger dr Alan Begg, chef för SKF Group Technology.

Sunda lösningar
Till att börja med omfattar kontraktet med Chalmers en koordinator och forskningsledare och tre doktorandtjänster. Avsikten är att öka antalet anställda under de närmaste åren.

– I och med att vi utvidgar vårt samarbete med SKF kan resultatet av vår forskning komma i direkt användning, i ett industriellt sammanhang. Det är anledningen till att vi söker strategiska samarbeten av det här slaget. Vi vill bidra med ny kunskap och idéer för att främja ekologiskt, socialt och ekonomiskt sunda lösningar, och är glada att SKF tycker att detta är attraktivt, säger Johan Carlsten, vicerektor vid Chalmers.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079