23948sdkhjf

Rekord i oktober för legotillverkaren

"Både omsättning och orderingång är på all time high. Vi ser inga tecken alls på någon avmattning."
Rotage bas är Kvänum som är en tätort i Vara kommun i Västra Götalands län. Orten är belägen på Varaslätten.

Företaget är ihop med sitt dotterbolag Plåtmodul i Mjölby en legotillverkare med anor ända tillbaka till 1970-talet. Deras maskinparker klarar av tillverkning av såväl detaljer som komplexa komponenter.

Båda företagen tillhandahåller laserskärning, stansning, bockning, svetsning och montering. De är även verksamma inom ytbehandling.

– Både omsättning och orderingång är på all time high. Vi ser inga tecken alls på någon avmattning, säger Bo Hansson, som är marknadschef och delägare vid Rotage, till Metal Supply vid Elmia Subcontractor i Jönköping.

Det är full fart i fabriken för närvarande som går i treskift.

– Det som ligger i planen är att gå upp till bemannad helgkörning. Det behövs för att minimera negativa effekter vid obemannad körning. Vi planerar också att ta in ytterligare en laser för att ersätta en äldre maskin, säger Bo Hansson.

Vid Elmia Subcontractor presenterar företaget dessutom sin helt nya drönarlösning. Med hjälp av VR-teknik har fabriken filmats.

– Det här kommer att bli marknadsföring för oss när vi gör kundbesök. Det är viktigt för vi har ju inga egna produkter som vi tillverkar. Det har inte kostat så mycket att ta fram det här heller, typ som en film, säger Bo Hansson till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094