23948sdkhjf

Verkstadsbolag med växtvärk vill bygga ny fabrik

Knorr-Bremse Nordic Rail Services trängs i Lund och hoppas på en lösning inom senast fem år. Annan ort i Skåne är inte uteslutet.
Den tyskägda koncernen Knorr-Bremse, med huvudkontor i München, producerar bromssystem för rälsbundna vagnar och andra tunga fordon, enligt 8till5.

Förra året kom företaget i blickpunkten i samband med ett mångmiljardbud på verkstadsbolaget Haldex i Landskrona, men lämnade senare budstriden där även tyska ZF spekulerade på Landskronabolaget.

Dotterbolaget i Lund jobbar främst med underhåll av bromsutrustning till järnvägsindustrin.

De senaste åren har företaget haft en konstant tillväxt med grund i höjda krav på underhåll av järnvägsinfrastruktur.

I takt med företagets ökande personalstyrka har det samtidigt blivit ont om plats i de nuvarande lokalerna på Traktorvägen.

– Idag bedriver vi dessutom verksamhet på två sidor om en allmäntrafikerad väg, vilket är synnerligen olämpligt. Därför har vi sniffat runt lite efter andra alternativ, och fått reda på att det kan finnas lediga industritomter på Hasslanda-området i Lund, säger Pontus Johnsson, chef för Knorr-Bremse Nordic Rail Services.

Företaget har förhoppning om att den nya fabriksanläggningen är löst inom fem år.

Ett sådant scenario löper dessutom parallellt med en vilja om att expandera verksamheten.

Enligt bolagets förfrågan till Lunds kommun går fabriksplanerna ut på en ny anläggning på 8 000-10000 kvadratmeter. intentionen är att någon extern aktör får bygga fabriken med Knorr-Bremse som långvarig hyresgäst.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094