23948sdkhjf

Albo System lyfter hos ITT

Nu slipper personalen hos pumptillverkaren i Emmaboda krångliga, monotona och tunga manuella lyft, samtidigt som företaget ökar produktiviteten.
ITT Water and Wastewater AB (ITT) är ett globalt aktivt företag som tillverkar dränkbara pumpar i varierande utseende och storlekar.
I varje pump finns olika delar varav "pumphus" är en del. ITT's pumpar varierar i storlek och bara pumphusen kan som mest väga upp till ca 40kg styck.

En passande lösning
Under sommaren och hösten 2010 pågick arbetet hos ITT att hitta en passande lösning för att säkert och effektivt kunna vända flera pumphus på en pall samtidigt så att personalen skulle slippa de tunga och ohälsosamma och tidsödande lyften som varje pumphus i sin tillverkning annars innebar.

Det slutliga valet föll på en helautomatisk och kompakt pallvändare från Albo System av modell PT1000PA.
Pallvändarlösningen som levererades är omgärdad av säkerhetsstaket med en särskild säkerhetsgrind. Utanför staketet står den tillhörande kontrollpanelen därifrån maskinen styrs.

Särskilda anpassningar i form av sidoinlastning istället för frontlastning, pallhållare och ett lägre mingap än standard var tre nödvändiga justeringar för att pallvändaren skulle passa in i ITT's logistikflöde där stödbenstruck ofta används och pumphusen ibland kan vara mycket låga.

Förbättrat produktiviteten
Med den nya pallvändaren har både arbetsmiljön och produktiviteten förbättrats.

De monotona och ohälsosamma lyften har försvunnit och tidsvinsten beräknas till mellan 3-4 timmar per dag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.097