23948sdkhjf

Mjölby ska nästan enbart tillverka smarta truckar

I samband med CeMAT i Hannover tidigare i år avslöjade Toyota Material Handling Europe i förväg nyheten om ”smarta truckar”, som nu vidimeras av koncernchefen på Logistik & Transport på Svenska Mässan 5-7 november.
Toyota Material Handling Europes vd och koncernchef Matthias Fischer bekräftade under mässan att implementeringen av uppkopplade truckar som en standardfunktion införs för volymtruckar inom Toyotas sortiment, enligt ett pressmeddelande.

– Vi har åtagit oss att tillhandahålla en teknik som ger kontroll och därmed hjälper våra kunder att eliminera slöseri i sin verksamhet. Nu uppfyller vi detta löfte, säger han.

Optimera nyttjandet med stöd av smarta truckar

Initiativet innebär att i sånär alla truckar som tillverkas i Toyotas fabrik i Mjölby kommer det att handla om "smarta truckar" som är preparerade med erforderlig teknik för att transferera och samla aktivitets- och diagnostikdata i en central databas.

– För våra kunder innebär det att de exakt kan mäta det arbete som truckarna utför, få en klar förståelse för och kunna påverka effektiviteten inom olika nyckelområden. Syftet är att maximera nyttjandet och därmed minska slöseriet med stillastående truckar, samt att vidta åtgärder för att minska fel och medföljande skador, förklarar Tobias Bladh, produktchef på Toyota Material Handling Sweden, i pressmeddelandet.

Detta betyder att kunderna betalar en mindre månadsavgift för att få access till strukturerad information som finns på Toyotas webbportal och tillhörande mobilapp. För Smart Trucks finns inte längre hårdvarukostnaden. Även de kunder som fattar beslutet att inte betala för månadstjänsten för tjänsten ska få ta del av kärndata, som flottlista och drifttimmar, samt felanmälan via mobilapp, kostnadsfritt.

Dessutom kommer Toyota att kunna nyttja insamlad data för att planera för nya landvinningar, såsom förebyggande underhåll baserat på aktuella drifttimmar, samt uthyrningstjänster adapterade efter truckanvändandet.

– Vi inser att med våra kunder går vi nu in i en digital tidsålder, där data kan göra en dramatisk skillnad i grunden. Hos Toyota har vi alltid jobbat med ett slimmat tänkande i vår verksamhet och det betyder att vi siktar mot noll slöseri. Vårt engagemang för smarta truckar hjälper våra kunder att jobba mot detta mål, fortsätter Tobias Bladh, i pressmeddelandet.

Leverans av Toyotas nyproducerade smarta truckar startar vid årsskiftet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078