23948sdkhjf

Gnotec expanderar sin verksamhet till USA

"Etableringen är ett viktigt steg i att bli en leverantör i världsklass till den globala fordonsindustrin."
Gnotec Group är en av de största underleverantörerna till fordonsindustrin. De har för närvarande fem anläggningar i Sverige, Slovakien och Kina och antalet medarbetare är över 800 personer.

Nu fortsätter tillväxten. De utökar sin globala närvaro genom att öppna en fabrik i South Carolina, USA. Snart är de alltså uppe i sex anläggningar.

– Etableringen är ett viktigt steg i att utveckla vår strategiska riktning, att bli en leverantör i världsklass till den globala fordonsindustrin. Genom att etablera ett starkt lokalt team i South Carolina ökar vår förmåga att leverera globalt samtidigt som våra relationer med kunder och leverantörer stärks, säger företagets vd och koncernchef Jörgen Oldenstedt enligt ett pressmeddelande.

Den nya fabriken är en 30 000 kvadratmeter stor produktions-fastighet. Adressen är 152 Regional Parkway i Orangeburg.

Anläggningen förväntas vara igång under det andra kvartalet nästa år.

Johan Westerberg har utsetts till chef ("General Manager") för den amerikanska verksamheten. Han kommer närmast från en motsvarande tjänst vid den svenska delen av företaget.

Gnotec Group är en internationell ledande tillverkare av komponenter till fordonsindustrin. De utvecklar och producerar chassi- och säkerhetskomponenter till bilar och lastbilar. Högautomatiserad produktion tillsammans med lean-tillverkning, ständiga förbättringar och nollfelsprincipen är varje fabriks DNA.

Bland kunderna finns AB Volvo, Volvo Cars, Scania, Renault, Autoliv, Jaguar, Joyson, Land Rover, Lync & Co och Geely.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062