23948sdkhjf

Troax ökar vinsten

"Under kvartalet har vi återigen erhållit flera viktiga order ifrån kunder inom automation, lager och bygg men har även under detta kvartal, i likhet med de föregående kvartalen, noterat en lägre aktivitet hos kunder inom bilindustrin."
Verkstadsföretaget Troax, med bas i Hillerstorp i Gnosjö kommun, ökade rörelseresultat till 8,6 miljoner euro (7,5) i det tredje kvartalet.

Rörelsemarginalen steg till 21,7 (21,3) procent.

– Under kvartalet har vi återigen erhållit flera viktiga order ifrån kunder inom automation, lager och bygg men har även under detta kvartal, i likhet med de föregående kvartalen, noterat en lägre aktivitet hos kunder inom bilindustrin, säger företagets vd Thomas Widstrand enligt delårsrapporten.

Orderingången ökade med 14 procent till 40 miljoner euro (35).

– Vår bedömning är att under detta kvartal har marknaden vuxit ungefär som vi förutsatt. Indikationen är fortfarande att de flesta kunder har välfyllda orderböcker och aktivitetsnivån har varit hög, men att marknadstillväxten planat ut på en fortsatt hög nivå, säger Thomas Widstrand.

Nettoomsättningen ökade med 13 procent till 40 miljoner euro (35).

– Priser på stål har generellt gått upp, men effekten är mest påtaglig i USA där inhemska leverantörer kraftigt höjt tråd och rörpriser. Detta är en naturlig följd av införandet av tullar, säger Thomas Widstrand.

Troax är en stor global leverantör av områdesskydd för inomhusanvändning (”metallbaserade nätpanelslösningar”) inom marknadsområdena; maskinskydd, lager- och industriväggar samt förrådslösningar.

Företaget utvecklar säkerhetslösningar för att skydda människor, egendom och processer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063