23948sdkhjf

Siemens behöver anställa 900 personer

Företaget behöver personal till bl.a. energieffektivisering av byggnader och hela industrier.
- Efterfrågan på hållbara lösningar för infrastruktur ökar på flera områden. Exempelvis behöver vi personal till energieffektivisering av byggnader och hela industrier, förnybar energi såsom vindkraft och kraftdistribution. Vi ser även en ökad satsning på nya, hållbara stadsdelar med ”smarta byggnader” med låg energianvändning och ”smarta elnät” som kan hantera fler energikällor och en mer flexibel elkonsumtion, säger Kurt-Ove Åhs, personaldirektör på Siemens.

Turbiner i Finspång
Hälften av anställningarna kommer att vara till Siemens verksamhet för utveckling, försäljning och leveranser av turbiner i Finspång och de övriga kommer att vara placerade i på olika orter i landet, till exempel Upplands Väsby, Göteborg och Malmö. Det är framförallt ingenjörer inom energi, maskin, elanläggning, teknisk fysik och industri¬ell ekonomi som företaget efterfrågar, men även tekniker.

Många kanaler
För att hitta rätt kompetens använder sig Siemens av många olika kanaler, Bland annat annonser, filmer, sociala medier, möten, mässor, events, studiebesök med mera.

Facebook en succé
- Facebook är ett exempel på ett lyckat initiativ vi tog förra året och där har vi har kampanjer löpande. Idag har vi cirka 300 personer som gillar vår jobb- och karriärsida på Facebook, säger Kurt-Ove Åhs.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078