23948sdkhjf

Drivlineföretaget ökar takten

Företaget AVL har under det senaste året tagit hem flera affärer. Nu behöver de rekrytera ett 20-tal personer i Trollhättan.
Efter att AVL köpte Vicura, som utvecklar drivlinor till fordon, pågår nu arbetet med att vidareutveckla verksamheten.

En viktig del är att en ny chef för Tech Center Trollhättan har rekryterats. Det är Mats Hultman, med lång erfarenhet inom området, som tillträdde den 1 oktober.

– Vi ser stor potential i verksamheten i Trollhättan och vill utveckla den vidare, säger AVL:s Sverige-chef Erik Osnes, enligt ett pressmeddelande.

AVL i Trollhättan är inne i en stark trend för närvarande. Det senaste året har de tagit hem flera affärer som sträcker sig över flera år.

Det här har också inneburit ett behov av att anställa ytterligare ett 20-tal medarbetare de kommande tre åren.

Även testlabbet behöver höja kapaciteten.

Kunderna finns inom fordonsindustrin i Sverige, Europa och Asien.

– Vi har nytta av AVL:s globala nätverk när det gäller att hitta nya kunder och uppdrag, säger Mats Hultman.

En faktor som talar till bolagets fördel är den globala trenden att ställa om till hybrid och elektrifierade fordon. Det här har lett till en god efterfrågan eftersom det är precis den här kompetensen som finns i Trollhättan.

De behöver rekrytera inom alla områden – integration av elmotorer, mjukvaruutveckling inom el/hybrid och växellådsstyrning samt konstruktion och beräkning.

Som om inte allt det här vore nog så har företaget även fått ett globalt ansvar inom AVL-koncernen för elbilsväxellådor. Det här innebär att den verksamheten leds av teamet i Trollhättan för alla AVL-projekt inom området.

AVL är världens största oberoende företag för utveckling, simulering och testning av drivlinor (hybrid, förbränningsmotorer, transmission, eldrift, batterier och programvara) för personbilar, lastbilar och stora motorer.

Företaget har globalt så många som över 10 000 medarbetare med huvudkontor i österrikiska Graz.
Läs mer om: AVL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062