23948sdkhjf

Snart är det kickoff för den nya forskningsprofilen Virtuella fabriker

Högskolan i Skövde fångar in hela produktionskedjan i den nya profilen.
Att fånga in hela produktionskedjan är unikt – både globalt och i Sverige.

Virtuella fabriker med kunskapsdriven optimering (VF-KDO) är en profil som under åtta år och med knappt 100 miljoner kronor i anslag ska ta fram innovationer till nästa generations tillverkningsprocess.

Högskolan i Skövde har med sig sju svenska företag i det här. Det handlar om Volvo Car Operation (VCC), Volvo Group Trucks Operations (VGTO), Scania CV, IKEA Industry, Flexlink, Arla Foods Götene och ABB.

Forskningen är huvudsakligen inriktad på att testa industrilösningar i virtuell miljö. Fördelen med det här är att industriföretag då kan bedriva utveckling utan att behöva investera i ofärdiga lösningar.

– Hos oss kan företagen testa allt från minsta sensor till hela fabriker. Vad som är unikt med våra virtuella tester är också att hela produktionskedjan optimeras. Med tester kan det annars vara lätt att varje del optimeras var och en för sig. Men här tar vi ett helhetsgrepp, säger Anna Syberfeldt professor i produktionsteknik vid Högskolan i Skövde och projektledare för profilen, enligt ett pressmeddelande.

På måndag den 5 november träffas projektmedlemmarna i Skövde.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093