23948sdkhjf

Största investeringen hittills för tillverkaren av cylindrar

"Vi har haft en otrolig orderingång de senaste åren som har överträffat våra förväntningar."
Den Tranåsbaserade cylindertillverkaren Melin & Carlsson Hydraulic satsar stort i verksamheten. De gör sin största totala investering hittills.

Metal Supply har rapporterat om företaget några gånger tidigare.

Bakgrunden till satsningen är de senaste årens kraftiga tillväxt.

En ökad efterfrågan innebär att de nu investerar i utökade produktionsytor. De gör även maskininvesteringar.

– Vi har haft en otrolig orderingång de senaste åren som har överträffat våra förväntningar. För tre år sedan satte vi upp som mål att år 2020 omsätta 100 miljoner kronor. Fortsätter vi i denna takt så uppnår vi och även överträffar detta mål redan i år. Vi är oerhört glada och stolta över att så många kunder från en mängd olika branscher valt oss som leverantör. Självklart innebär detta även en utmaning för oss – vi växer snabbt och vårt främsta fokus är att vara en bra och långsiktig leverantör, säger vd Ola Melin enligt ett pressmeddelande.

Företaget har sedan 1990 konstruerat och tillverkat hydraulcylindrar för mobila och industriella applikationer.

I praktiken används deras produkter till att förflytta allt från schaktmassor och timmer till spannmål, sopor och varulager – på truckar, lastbilar och skördemaskiner, men också i entreprenadutrustning, sorteringsverk och maskinpåbyggnader.

– Vi har nu övertagit ytterligare 500 kvadratmeter produktionsyta och gjort flertalet maskininvesteringar. Vårt mål är korta ledtider samtidigt som kapaciteten behöver öka för att möta efterfrågan på våra produkter. Den första maskinen för den nya produktionslokalen installeras just nu och en svetsrobot beräknas installeras under januari månad. Tidigare i höst investerade vi även i två nya CNC-maskiner som nu är i full produktion. Detta är den största investeringen vi gjort sedan vi startade 1990, säger Ola Melin vidare enligt pressmeddelandet.

Melin & Carlsson Hydraulic meddelar också att de ställer ut vid Elmia Subcontractor i Jönköping i mitten av november. Monterplatsen är B03:85.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.127