23948sdkhjf

Bystronics största affär hittills i år.

Företaget Trondheim Stål AS i Trondheim har framgång på marknaden och investerar i tre nya plåtbearbetningsmaskiner från Bystronic.
Maskininvesteringen föranleds av en stark orderingång och en tro på fortsatt gott konjunkturläge under de kommande åren.

Stärker positionen med nya Investeringar
- Vår investering i de nya maskinerna stärker vår position på marknaden och är ett led i vår strävan att kunna erbjuda våra kunder den mest effektiva och moderna produktionskapaciteten, säger Knut Eidsmo, Daglig Leder på Trondheim Stål AS.

- Vår investering i såväl laserskärmaskin som vattenjet och kantpress gör oss helt kompletta inom bearbetningen av de flesta materialtyperna. Tillsammans med maskinerna så innehåller även investeringen en avancerad software för att klara att importera filer från kunder, oavsett programmiljö, avslutar Knut Eidsmo.

Maskinerna
Maskinerna, en laserskärmaskin av typen Bystar 3015 4,4kW, en vattenjetmaskin av typen ByJet Classic L 6030 och en kantpress av typen Xpert 150ton/3100mm, installeras under hösten 2011. Laserskärmaskinen kommer att även utrustas med rotationsaxel vilket möjliggör effektiv rörskärning.

Bystronic Scandinavia
- Vi har märkt ett tilltagande intresse för att investera i både laserskärning och vattenjetskärning. Med tillgång till båda teknikerna skapar våra kunder en flexibel produktion som kan svara upp mot i stort sett samtliga förfrågningar säger Michael Kron, Daglig Leder, Bystronic Scandinavia. Lasertekniken erbjuder högeffektiv produktivitet i plåtmaterial upp till 25mm och med vattenjet tekniken kan denna gräns höjas till 200mm tjocklek.

Vattenjet tekniken erbjuder även möjligheten att skära i mängder av olika material såsom t ex glas, sten, betong, trä, plast osv. Tekniken gör det även möjligt att skära plåt utan att partiell härdning i skärsnittet uppstår, vilket kan vara fallet med lasertekniken, avslutar Michael Kron.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094