23948sdkhjf

Volvo Cars investerar i elbilsladdning

För tillverkare av elbilar är det viktigt att det finns bra laddningsteknik för kunderna. Därför har Volvo Cars förvärvat en andel i elbilsladdningsföretaget FreeWire Technologies via Volvo Cars Tech Fund.

Även om Volvo Cars elektrifieringsstrategi inte inbegriper direktägande i laddnings- eller servicestationer, förstärker investeringen i FreeWire företagets övergripande åtagande att stödja en bred övergång till elektrisk mobilitet tillsammans med andra partner, heter det i ett pressmeddelande.

FreeWire är ett San Francisco-baserat företag som har varit en pionjär inom flexibel snabbladdningsteknik för elbilar. Företaget är specialiserat på både stationär och mobil snabbladdningsteknik, vilket gör att laddningsstationer för elbilar kan skapas snabbt och på bred front.

Installation av traditionella fasta snabbladdningsstationer är vanligtvis en kostnads- och arbetsintensiv process som kräver många elektriska uppgraderingar för att stödja anslutningen mellan laddningsstationer och elnätet.

FreeWires laddningsstationer eliminerar denna komplikation och använder sig av lågspänning, vilket gör att operatörerna enkelt kan använda sig av befintliga eluttag. Detta innebär att förarna kan dra nytta av alla fördelar med snabb laddning utan att operatörerna först behöver upprätta en högspänningsanslutning till elnätet.

– Volvo Cars framtid är elektrisk, vilket avspeglas i vårt branschledande åtagande att elektrifiera hela vårt produktsortiment, säger Zaki Fasihuddin, vd för Volvo Cars Tech Fund.

– För att få fler konsumenter att välja en elbil behöver samhället göra det lika enkelt att ladda en elbil som att tanka. Vår investering i FreeWire är ett viktigt stöd för företagets ambitioner på det här området, fortsätter Zaki Fasihuddin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078