23948sdkhjf

SSAB investerar en miljard inom seghärdade stål

Stålkoncernen ökar också vinsten kraftigt i det tredje kvartalet.
Investeringen görs för att öka produktionskapaciteten inom seghärdade stål (Q&T) och för att sänka kostnaderna.

Satsningen sker över perioden 2019-2021 och ökar den årliga Q&T-kapaciteten i SSAB Americas verk i Mobile från 300 000 ton till 400 000 ton.

– Vi är världsledande inom kylda stål och har till stor del drivit marknadstillväxten genom applikationsutveckling tillsammans med våra kunder. De senaste 20 åren har vi ökat Q&T-volymerna med i genomsnitt sju procent per år. Marknadspotentialen är stor då penetrationen av Q&T-produkter är fortsatt relativt låg, bland annat i Nord- och Sydamerika, där vi nu ökar kapaciteten, säger SSAB:s vd Martin Lindqvist enligt ett pressmeddelande.

Investeringen om cirka en miljard kronor är främst inriktad på tre områden; formatering, blästring och målning samt leveranskapacitet.

Bland annat ska flaskhalsar i produktionen elimineras.

Företaget meddelar också att de ökade rörelseresultatet exklusive jämförelsestörande poster till 1 600 miljoner kronor (1 089) i det tredje kvartalet.

– Kvartalet präglades av god efterfrågan och en gynnsam prisbild på våra marknader, säger vd Martin Lindqvist enligt delårsrapporten.

Försäljningen steg 19 038 miljoner kronor (16 188).

Det operativa kassaflödet steg till 1 922 miljoner kronor (1 590).

– Trots en viss politisk turbulens kring handelshinder bedöms utsikterna för fjärde kvartalet 2018 vara goda. SSAB har en stark position på hemmamarknaderna och vi följer vår plan mot de strategiska tillväxtmålen för 2020, säger Martin Lindqvist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109