23948sdkhjf

SKF gör en rekordvinst

"Vi fortsätter att investera i forskning och utveckling med ett antal nya produkter som lanseras under kommande månader."
SKF redovisar ett resultat före skatt på 2 344 miljoner kronor för tredje kvartalet. Väntat var 2 389 miljoner kronor, enligt ett konsensus sammanställt av Infront Data inför rapporten.

– Tredje kvartalet utvecklades som väntat med fortsatt tillväxt både inom industri- och fordonsverksamheten. Försäljningen ökade organiskt med sju procent och uppgick till 21,3 miljarder kronor. Rörelseresultatet var 2,6 miljarder kronor, 0,6 miljarder högre än förra året och det högsta rörelseresultat vi någonsin har haft under ett tredje kvartal, säger företagets vd Alrik Danielson enligt delårsrapporten.

Försäljningen var 21 341 miljoner kronor. Här väntades 21 009 miljoner kronor.

– Vi fortsätter att investera i forskning och utveckling med ett antal nya produkter som lanseras under kommande månader, exempelvis lösningar för järnvägs-, livsmedels- och jordbruksindustrierna. När vi nu går in i fjärde kvartalet 2018 förväntas efterfrågan bli högre för industri- och något lägre för fordonsverksamheten, säger Alrik Danielson.
Läs mer om: SKF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08