23948sdkhjf

Ravema är med i ett unikt samarbete som skapar möjligheter

Så beskriver Värnamo kommun det samarbete som ligger i grunden när Smålands Tekniska Gymnasium övergår i kommunal regi. Finnvedens Gymnasium blir huvudman för utbildningen.
Programmet beskrivs som ett unikt samarbete mellan Finnvedens Gymnasium och näringslivet. En del är att Ravema är med som maskinleverantör och samarbetspartner i den här vidaresatsningen.

Tanken är att studenterna kan utbilda sig i en toppmodern industrimiljö med en stark maskinpark samtidigt som de är rustade för framtida jobb efter avslutad utbildning.

Målsättningen är att skapa landets absolut bästa industritekniska program.

– För Ravema är detta som ett mycket spännande och viktigt initiativ som en del av vår långsiktighet och engagemang och en del av vår Värdegrund. Vi vill vara med och ta ett samhälleligt ansvar med stöttning i viktiga projekt och för att bidra till kompetensförsörjningen för både branschen och våra kunder. I Norge har vi sedan flera år flera bra och fina samarbeten med skolor, något som vi uppmuntrar och nu även blir en del av i Sverige, säger Ravemas vd Jörgen Fredsson enligt ett pressmeddelande.

Som en del i samarbetet är Ravema också med som en medlem i den ekonomiska förening som stöttar det här industriprogrammet. Syftet med föreningen är att integrera programmen mer mot näringslivet, att utveckla ett programinnehåll som hela tiden anpassas till marknadens och näringslivets behov men också ett gemensamt engagemang och stötta elever före, under och efter utbildningen.

Ravema har också installerat två helt nya Mazak-maskiner som ett led i satsningen.

Den här utrustningen ska säkra att eleverna får tillgång till den senaste tekniken. Dessutom kommer företaget att hjälpa till med annan utrustning, seminarier, öppna hus med mera.

Skälet till satsningen är att kompetensförsörjning är en mycket viktig faktor för den framtida utvecklingen inom industri och teknik.

Ravema är en partner till den nordiska industrin. De erbjuder produktionsutrustning, verktyg, mätteknik, automation samt tjänster för service och eftermarknad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094