23948sdkhjf

Volvo Cars kör Teng Tools

Volvo Cars samtliga produktions- och underhållsenheter i Sverige ska i framtiden uteslutande använda sig av Teng Tools produktsortiment när det gäller standardhandverktyg.
Nyligen undertecknades ett samarbetsavtal mellan Volvo PV och TOOLS Väst gällande varumärket Teng Tools.

– Skälen till nyordningen är många, säger Bo Warenius som varit ansvarig för förrådsoptimeringsprojektet ifråga från Volvo PV:s sida.

Han fortsätter: " Vi ville skapa en enhetlighet mellan samtliga fabriker i koncernen för att på det sättet få ner antalet leverantörer och få till bra inköpsvolymer. Det absolut viktigaste var dock att hitta ett så optimalt sortiment som möjligt, sett till kvalitet, utbud och pris."

Enligt Bo Warenius ingår förrådsoptimeringsprojektet i ett större sammanhang där man från centralt håll inom Volvo jobbar med ett så kallat CMS-koncept, dvs Commodity Management Supplier, eller tankar om att göra varugruppsgemensamma inköp om man så vill.

Win-win-situation
I nära samarbete med TOOLS Väst och säljaren Fredrik Wennberg har delar av Teng Tools sortiment testats på Volvos anläggningar med gott resultat.

Med dessa tester för ögonen har sedan samtliga underhållschefer på Volvos totalt fyra enheter i Sverige (Torslanda, Floby, Skövde och Olofström) kommit överens om att det är Teng Tools som gäller när det kommer till handverktyg framöver.

– Vi ser det som en win-win-situation för alla inblandade parter – i detta fall Volvo, TOOLS, Teng Tools och Luna, säger Bo Warenius. Om man inte ger någonting får man heller ingenting. Så enkelt är det.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.14