23948sdkhjf

FMV investerar i en vattenskärmaskin

"Vi köper ganska mycket vattenskärning idag och kan räkna hem investeringen på relativt kort tid då det kostar oss mycket pengar att lägga ut detta på lego."
FMV, Försvarets Materielverk, levererar försvarslogistik.

Målet är att erbjuda en kostnadseffektiv och säker materiel- och logistikförsörjning som skapar försvarsförmåga för Sverige.

De har ett uppdrag från regeringen att hålla samman materiel- och logistikförsörjningen till Försvarsmakten. Men de utför också uppdrag åt andra myndigheter. Ibland är de statens företrädare i komplexa internationella affärer.

Nu köper de in en vattenskärmaskin från CMS Tecnocut till verksamheten i Karlsborg. Det är Din Maskin som har sålt utrustningen.

– Att vi beslutade att genomföra den här investeringen berodde på flera saker. En orsak var att vi köper ganska mycket vattenskärning idag och kan räkna hem investeringen på relativt kort tid då det kostar oss mycket pengar att lägga ut detta på lego, säger Tommy Karlsson, chef för FSV Markverkstad Skaraborg, enligt ett pressmeddelande.

FSV är en förkortning för "Förråd, Service och Verkstäder."

– En andra orsak är att då vi tillverkar olika saker åt Försvarsmakten, kan det vara sekretess på materielen vi hanterar och det blir väldigt komplicerat att hantera om vi inte kan hantera hela processen själva i egna lokaler, fortsätter han.

– Den tredje anledningen är att detta blir en unik resurs för FMV och Försvarsmakten. Att kunna vattenskära detaljer i olika material finns inte idag och vi ser stora förutsättningar för att FMV:s övriga verkstäder och Försvarsmakten kommer att kunna nyttja denna resurs under lång tid framöver, säger Tommy Karlsson vidare.

Idroline 2040 vattenskärmaskin är en maskin med god teknisk förmåga – även i de små detaljerna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.188