23948sdkhjf

Wemo Automation visade nya Xpacker på Fakuma

Premiär för deras lösning mot förpackningsindustrin.

Wemo Automation lanserade nya Xpacker  Fakuma. Robotlösningen ryms inom företagets nya affärsområde Palettisering, som företaget nu startar på global basis. Ett renodlat koncept som enbart arbetar med olika logistiklösningar mot all industri som arbetar med någon form av lådhantering.  

– Jag tror att vi kommer att öka vår synlighet betydligt mer inom förpackningssektorn framöver, eftersom detta är en rationell och ergonomisk lösning för den industrin, säger Olof Ståhl, marknadschef för Wemo Automation. 

Robotlösningen Xpacker kommer att finnas i tre grundstorlekar, vilka sedan kan skräddarsys om kunden så önskar.  

Från och med årsskiftet 2019 öppnar Wemo Automation även en producerande enhet i USA strax utanför Boston. Sedan tidigare har företaget produktion i Sverige, Tyskland och Indien.

Vid den amerikanska enheten kommer man att tillverka robotlösningar för den nordamerikanska plastindustrin. Komponenterna kommer att tillverkas i Värnamo och sedan skeppas till USA för slutmontering. 

Vid årets Fakuma delade, för första gången, Wemo monteryta med de övriga två företagen GuKu och Waldorf Technik. Tillsammans bildar de tre bolagen divisionen Robotic and Handling inom Hahn Group.  

– Vi är tre ganska lika företag som överbryggar varandras sortiment. Målet är att vi ska harmonisera och komplettera varandras sortiment och det finns redan väldigt mycket synergier bolagen emellan, säger Olof Ståhl.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078