23948sdkhjf

Assa Abloy ökar försäljningen starkt

Stark organisk försäljningstillväxt om fem procent i det tredje kvartalet.
Tredje kvartalets omsättning steg med 15 procent till 21 191 miljoner kronor jämfört med 18 499 miljoner kronor samma period föregående år.

Tillväxten var 5 procent (3) organisk och 2 procent (2) förvärvad netto.

Företaget såg en kraftig tillväxt för Global Technologies och Americas och god tillväxt för Entrance Systems. För EMEA och Asia Pacific uppges nivån för försäljningen vara stabil.

Assa Abloy har tecknat avtal om tre förvärv med en ihopräknad förväntad årsomsättning på cirka 1,2 miljarder kronor.

Rörelseresultatet (ebit) ökade till 3 424 miljoner kronor jämfört med 3 080 miljoner kronor samma period föregående år. Det motsvarar en rörelsemarginal på 16,2 procent, vilket är något lägre än motsvarande period förra året då rörelsemarginalen uppgick till 16,7 procent.

Nettoresultatet steg från 2 153 miljoner kronor till 2 384 miljoner kronor.

Accelererande tillväxt i Global Technologies och fortsatt stark tillväxt i Americas, kommenterar Nico Delvaux, vd och koncernchef, i delårsrapporten.

– Efterfrågan på våra produkter fortsatte att växa på en god nivå i de flesta av våra marknader under det tredje kvartalet, särskilt i Global Technologies och Americas-divisionerna. Efter en stark start på året för Global Technologies accelererade tillväxten under det tredje kvartalet, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078