23948sdkhjf

Snabba startups möjliggör en hållbar industri

Det startar alltfler bolag inom de nya teknikerna AI, VR, AR, AM och Deep learning. På mässan Elmia Subcontractor går det att möta dem vid Pop-up Expo.
Den digitala trenden är stark.

– Sverige går generellt sett väldigt bra just nu. Många bolag har bra med kunder och bra med uppdrag, men därmed också lite tid till att fokusera på strategier, utveckling och nya sätt att lösa utmaningar. Det gäller att inte halka efter där, säger Lena Miranda, vd på Science Park Mjärdevi, till mässorganisationen.

Science Park Mjärdevi är ett teknikföretagsområde i västra Linköping. I området finns cirka 350 företag med över 6 500 medarbetare.

Många av företagen har sin grund i forskning vid Linköpings universitet. Det handlar om företag verksamma inom teknikområden som telekommunikation, affärssystem, programvara och systemutveckling, elektronik, hemkommunikation och fordonssäkerhet.

Ett företag som finns på plats vid mässan är Epishine som är hyllat för sin teknik inom Light Energy Harvesting.

Under mässans första två dagar är Pop-up Expos fokus mot emerging technologies. På torsdagen handlar det om utställare inom IoT och på fredagen är fokus på kompetensförsörjning.

Elmia Subcontractor äger rum den 13-16 november i Jönköping. Där samlas tillverkningsindustrins experter under ett och samma tak. Fler än 1 200 utställare från runt 30 länder deltar.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078