23948sdkhjf

Verkstadsföretag i konkurs

Minskad orderingång och krångel med en kund har gjort att Axcel Components AB på egen begäran har försatts i konkurs. Ett beslut som berör 77 medarbetare.
Axcel Components är ett verkstadsföretag inom legotillverkning. De är specialiserade på tung bearbetning, svetsning, montering och ytbehandling av komponenter och system främst för den tunga industrin.

Problemen för Axcel Components började redan under finanskrisen då byggnationen av nya fartyg minskade och Rolls Royce kom med färre order på propelleraxlar.

Problem med en order
Men Kristinehamnsföretaget med produktion även i Karlskoga hade också krångel med en order till försvaret.

Detta tillsammans med den minskade orderingången blev för mycket för Axcel Components, som tog beslutet om att begära konkurs.

Konkursförvaltaren Anders Sandberg, Örebro säger till NWT att han har för avsikt att driva verksamheten vidare och att han redan några timmar efter att konkursen blev ett faktum fick in tre spekulanter på företaget.

77 har sagt upp
Anders Sandberg har några veckor på sig att hitta nya ägare till företaget.

Samtliga medarbetare på Axcel Components har sagts upp. Men enligt Sandberg är detta mer en säkerhetsåtgärd, om han inte lyckas få en ny köpare till företaget
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078