23948sdkhjf

Tandsbyfabriken i nya händer

Avtalet mellan Husqvarna och det lokala verkstadsföretaget Fixit skrevs under i går.
Husqvarna beslöt hösten 2009 att lägga ner produktionen i Tandsbyn.

En avsiktsförklaring skrevs i juli månad 2010 med Fixit Maskin och Verktyg om att överlåta viss tillverkning efter beslutet att flytta Husqvarnas verksamheten till Jönköping.

Sedan dess har förhandlingar pågått och en expertgrupp har arbetat fram en ny organisation och affärsplan för etableringen av den nya industriverksamheten i Tandsbyn.

Den 11 april blev avtalet gällande den kvarvarande produktionen av vinkelväxlar och montage och reservdelstillverkning av Husqvarnas produkter klart mellan Husqvarna AB och Fixit Maskin och Verktyg AB.

Nytt bolag
Det innebär att ett nytt bolag - Tandsbyns Mekaniska Verkstad AB – tar över produktionen från 11 april.

Målsättningen är att verksamheten ska utvecklas med kunder inom verksamhetsområdet verkstadsteknisk industriproduktion.

- Det känns oerhört bra att vi har fått till den här lösningen. Att behålla verkstadsteknisk industriell produktion i länet är viktigt. Nu ser vi fram emot att få starta upp den nya verksamheten, säger Ingemar Ståhl, tillförordnad vd Tandsbyns Mekaniska Verkstad.

- Vi är mycket glada och nöjda med den här lösningen för Tandsbyn. Det känns viktigt att kunna bidra till en bra fortsättning för både bygden och företaget, säger Per Mårtensson platschef för Husqvarna Tandsbyfabriken.

Tiotal anställda
Tandsbyns Mekaniska Verkstad kommer initialt att ha ett tiotal anställda. Rekryteringen av medarbetare har pågått under några månader och är nu klart.

- En viktig grundförutsättning för utvecklingen av den nya verksamheten är att ta tillvara på, och bygga in, all den kompetens och erfarenhet som redan finns i Tandsbyn, säger Christer Hedlund, som ingått i expertgruppen och är delägare i Tandsbyns Mekaniska Verkstad samt konsult på Ståhl & Hedlund.

Tillförordnad vd för Tandsbyns Mekaniska Verkstad blir Ingemar Ståhl, som varit projektledare i den expertgrupp som arbetat fram en ny organisation och affärsplan. Vd ska rekryteras under våren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109