23948sdkhjf

LKAB köper engelskt industrimineralföretag

"Det här innebär en bättre balans mellan våra affärer och gör oss mindre känsliga för svängningar på järnmalmsmarknaden."
– Förvärvet skapar tillväxt inom området för industrimineraler. Inom LKAB:s strategiplan avser vi att öka produktionen av järnmalm, men också att samtidigt utöka våra andra affärer, för att på sikt ha en bättre balans mellan dessa och göra oss mindre känsliga för svängningar på järnmalmsmarknaden, vilket därmed stärker oss som helhet, säger LKAB:s vd och koncernchef Jan Moström enligt ett pressmeddelande.

Tanken är också att etablera en cirkulär ekonomi med en tydlig koppling till LKAB:s försäljning av järnmalm. Ett av Francis Flowers produktområden är nämligen återvinning av masugnsslagg. Det här förädlas sedan till mald granulerad masugnsslagg.

Det köpta företagets årliga försäljning uppgår till cirka 1,3 miljoner ton mineralprodukter till ett värde av närmare 800 miljoner kronor varav merparten i Storbritannien. Bolaget har cirka 130 medarbetare vid fyra produktionsorter i England; Scunthorpe, Wicken, Gurney Slade och Runcorn.

Francis Flower är specialiserade på att återvinna mineraler och förädla sidoströmmar från annan mineral-produktion samt att producera och marknadsföra fyllnadsmaterial för industriell användning.

Värdet på transaktionen meddelas inte av vare sig säljaren eller köparen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109