23948sdkhjf

"Små och medelstora företag måste höja robotkompetensen internt"

Universal Robots visade sin plattform vid Scanautomatic-mässan i Göteborg.
Det danska succéföretaget Universal Robots menar att det är viktigt att små och medelstora företag på allvar tar tag i att höja kompetensnivån internt.

– Genom att använda vår plattform med lättprogrammerad cobot, UR+, UR Academy och UR Application Builder så kommer de snabbt igång med att sprida kompetensen kring robotanvändningen. Detta kommer att bli oerhört viktigt i ett lite längre perspektiv. Konkurrenskraften i framtiden kommer från den kunskap som vi samlar på oss idag, sade Thomas Hvarvenius, Sales Development Manager vid Universal Robots, till Metal Supply vid Scanautomatic-mässan i Göteborg.

Att förstå var och hur robotautomation ska användas i kundens produktion kommer ur den egna användningen av robot och här passar Universal Robots cobotar in väldigt bra, menar företaget.

UR Application Builder är företagets senaste innovation.

Det handlar om en webbaserad mjukvara där slutanvändaren kan bygga sin applikation genom att svara på några enkla frågor. Därefter skapas en animerad film och det går att se hur det kommer att se ut, samtidigt som programmet till roboten skrivs under tiden.

Blir allt som man vill så går det att spara ner programmet och överföra det direkt till coboten och starta och köra.

– Den har precis gått skarpt men de första intrycken är positiva, sade Thomas Hvarvenius.

Sedan tidigare har de lanserat ekosystemet UR+. Det är en marknadsplats där externa utvecklare kan marknadsföra sina UR+-tillbehör som ska vara Plug & Produce.

Vidare finns även UR Academy tillgänglig. Det handlar om en kostnadsfri interaktiv utbildning som bara tar 87 minuter att genomföra. Det ger användaren en förståelse och kunskap i att komma igång med cobotar.

Företaget har drygt 560 medarbetare och ett stort svenskt återförsäljarnät och Universal Robots menar att dessa gör ett bra jobb.

– Vi växer så det knakar för närvarande. Vi söker just nu efter en teknisk supportperson som ska stödja våra återförsäljare. Vi vill hitta någon som har UR-passionen och samtidigt har rätt kunskapsnivå, sade Thomas Hvarvenius till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125