23948sdkhjf

Stålföretaget Ferroman Engineering breddar sitt produktsortiment efter stor italiensk bolagsaffär

"Jag är övertygad om att det som nu har hänt är intressant för många på den nordiska marknaden."
Den italienska företagsgruppen ORI Martin är specialiserad på produktion av långa produkter som valstråd och stångstål i legerat stål för applikationer inom fordons- och verkstadsindustrin. De omsatte 464 miljoner euro förra året.

I somras köpte de en majoritetsandel i Ferrosider. Det är ett företag som har sin produktionsanläggning i Brescia i Italien. Ferrosider tillverkar handelsstål som exempelvis plattstål, rundstång, vinkelstål och balk.

De har alltid minst 80 000 ton valsade produkter på lager för snabb leverans.

Ferroman Engineering är nordisk representant för ORI Martin och Ferrosider.

– Förvärvet är ett viktigt led i ORI Martins strategi för utveckling och förbättring av produktsortimentet. Och våra nordiska kunder får nu tillgång till ett både bredare och djupare sortiment av handelsstål och specialstål då nya produkter kommer till. Jag är övertygad om att det som nu har hänt är intressant för många på den nordiska marknaden, säger Ferroman Engineerings vd Anders Regnér enligt ett pressmeddelande.

Ferroman Engineering är representerade i Göteborg och finska Espoo. Företagets produktsortiment består av specialstål, stångstål och valstråd till nordisk industri. Bland kunderna finns bland annat underleverantörer till bilindustrin och företag inom fästelement.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093