23948sdkhjf

Pneumatikföretaget Staccato Technologies säkrar flera patent

"Våra tester visar att vår ventil klarar en miljard omställningar med råge – det innebär 165 veckor, eller mer än tre år om ventilen slår om varje sekund dygnet runt. Det blir närmare tio år om vi pratar vanliga arbetsskift."
Svenska Staccato Technologies har nyligen har fått två nya patent godkända av det europeiska patentverket.

Ett tredje, än så länge svenskt patent, ligger i beredning på EU-nivå.

Alla dessa patent handlar om ventiler för kontroll av tryckluft och vätskor.

Staccato Technologies är ännu ett ganska okänt företag. Men kännedomen har ökat sedan de släppte sin senaste produkt – en positionsstyrning för tryckluftscylindrar. Deras produkter används nu av flera kända svenska storföretag.

– De första patenten handlar om vår grundteknik, med en helt ny typ av ventilprincip, som möjliggör en otroligt snabb ventil med lång livslängd och högt flöde. Normalt måste man välja en av dessa egenskaperna, och göra avkall på de andra. Det tredje patentet handlar om vårt ventilsäte, där vi tillför flöde från två håll. Normala ventiler har lägre flöde under öppningstiden, vilket är ett problem i snabba applikationer, men vi slipper det problemet med vår lösning, säger företagets vd Fleming Pedersen Dambo enligt ett pressmeddelande.

Staccato genomförde nyligen en strategiförändring. Fokus är numera på industriapplikationer. Tidigare gjorde de framförallt ventiler för tunga fordon. Företaget hette tidigare SO Elektronik.

– Våra tester visar att vår ventil klarar en miljard omställningar med råge – det innebär 165 veckor, eller mer än tre år om ventilen slår om varje sekund dygnet runt. Det blir närmare tio år om vi pratar vanliga arbetsskift, säger Fleming Pedersen Dambo vidare.

Staccato Technologies ingår i samma industrigrupp som Aros Elektronik och IRO.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094