23948sdkhjf

Deras investering i automation överträffade alla förväntningar

Företaget Logitrans har nyligen investerat i en ny svetsautomatiseringslösning från Migatronic.
Danska Logitrans är en leverantör av internt transportmaterial. De har länge satsat på att automatisera tillverkningen.

Det familjeägda företagets senaste investering är en ny svetsautomatiseringslösning från Migatronic Automation.

Logitrans grundades 1940. Företaget utvecklar och tillverkar till exempel pallvagnar, lyftanordningar och rotatorer. Företaget exporterar till fler än 55 länder över hela världen, det mesta går dock till Europa.

– Vårt företags historia går ända tillbaka till andra världskriget men dock är vi inte den första generationen som investerar i en avancerad svetsautomatiseringslösning. Svetsning är en oskiljaktig del av vår produktionsprocess och vi har haft svetsrobotar i många år. De äldsta har vi haft i 25 år. Det var också en av anledningarna till att vi var ute efter en ny automatiseringslösning, säger produktionschefen Dorte Pedersen enligt ett pressmeddelande.

Logitrans hade redan i förväg fem svetsrobotar i drift men hade behov av ett nytt och modernare sätt att svetsa på för att kunna klara sig konkurrensmässigt.

Lösningen består av en svetsrobot och en 6-axlad hanteringsrobot med en kapacitet på 400 kilo. Den manipulerar svetsämnena vilket sker helt synkront med svetsroboten. Det här säkerställer flexibilitet och optimala svetspositioner för svetsroboten och skapar en enhetlig hög svetskvalitet.

Det innebär också en högre färdighetsgrad på chassin och komponenter vilket minskar behovet för intern hantering och optimerar produktionsprocessen.

Hanteringsroboten skiftar automatiskt med hög precision mellan fyra olika fixturer.

Logitrans har utvecklat alla dessa fixturer ihop med Migatronic Automation och sedan själv producerat dem.

Migatronic är specialiserat på utveckling och produktion av svetsmaskiner till industrin. Huvudkontoret och den huvudsakliga produktionen bedrivs i Fjerritslev som ligger i den norra delen av Danmark.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062